Nej til tre boliger i stedet for to

Der kan kun dispenseres fra en lokalplans anvendelsesbestemmelse, hvis der er tale om noget, det ligger meget tæt på det umiddelbart tilladte. Det gælder ikke tre boliger i stedet for to.

Nej til tre boliger

Københavns Kommune siger nej: En ejendom med to boliger må ikke bygges om, så de to boliger bliver til tre. Tre boliger strider mod lokalplanens anvendelsesbestemmelse. Her fremgår det, at der kun må være to boliger i ejendommen.

Planklagenævnet fastholder kommunens afgørelse. Når det fremgår af lokalplanen, at ejendommen kun må anvendes til to boliger, så kan der ikke dispenseres til tre. Tre boliger ligger ikke tæt nok på det umiddelbart tilladte.

Mere information

Planklagenævnets afgørelse i sagen om boligerne i København.

Københavns Kommunes lokalplan 363.

Gå ikke glip af nyhedsbrev

Hvis du ikke vil gå glip af artiklerne om Planklagenævnets afgørelser, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her: https://www.carlsensplaner.dk/tilmeld-dig-nyhedsbrev/

Artiklens forfatter og formål

Jeg er arkitekt og har arbejdet som byplanlægger siden 2003. Først i kommunal forvaltning, nu som selvstændig byplankonsulent hvor jeg laver lokalplaner for kommuner og udviklere. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en hånd til en lokalplan.

Planklagenævnets afgørelser er lange og detaljerede. Jeg læser afgørelserne for at bliver klogere selv: Hvordan undgår vi kommunal planlægning, som bliver underkendt i Planklagenævnet? Jeg deler min læsning for at give dig et hurtigt overblik over indholdet, som jeg ser det. Det er ikke en juridisk tolkning, autoriseret af nævnet. Hvis du vil vide præcist, hvad nævnet har skrevet, så klik på linket ovenfor.

Share Post :

More Posts

Skriv et svar