Offentligtretlige servitutter håndhæves ikke med hjemmel i planloven

En offentligretlig servitut håndhæves ikke med hjemmel med planloven. Om kommunen vil håndhæve en sådan servitut eller ej, er derfor ikke en afgørelse, der kan påklages til Planklagenævnet.

Ingen afgørelse efter planloven

Aarhus Kommune vil ikke håndhæve den byggelinje, som er pålagt en ejendom i Risskov. Det klager naboen til Planklagenævnet over, men nævnet kan ikke behandle klagen.

Byggelinjen er fastlagt med hjemmel i byggeloven. Derfor er der tale en om en offentligretlig servitut, som skal håndhæves i overensstemmelse med den pågældende lov.

Om kommunen vil håndhæve byggelinjen eller ej er derfor ikke en afgørelse efter planloven, som kan påklages til Planklagenævnet.

Mere information

Planklagenævnets afgørelse i sagen om byggelinjen i Risskov.

Gå ikke glip af nyhedsbrev

Hvis du ikke vil gå glip af artiklerne om Planklagenævnets afgørelser, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her: https://www.carlsensplaner.dk/tilmeld-dig-nyhedsbrev/

Artiklens forfatter og formål

Jeg er arkitekt og har arbejdet som byplanlægger siden 2003. Først i kommunal forvaltning, nu som selvstændig byplankonsulent hvor jeg laver lokalplaner for kommuner og udviklere. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en hånd til en lokalplan.

Planklagenævnets afgørelser er lange og detaljerede. Jeg læser afgørelserne for at bliver klogere selv: Hvordan undgår vi kommunal planlægning, som bliver underkendt i Planklagenævnet? Jeg deler min læsning for at give dig et hurtigt overblik over indholdet, som jeg ser det. Det er ikke en juridisk tolkning, autoriseret af nævnet. Hvis du vil vide præcist, hvad nævnet har skrevet, så klik på linket ovenfor.

Share Post :

More Posts

Skriv et svar