Midlertidig dispensation i tre år er tilladt, hvis dispensationen ikke forudsætter permanente og dyre anlæg

En kommune må som udgangspunkt ikke dispensere i strid med en lokalplans principper. Det gælder dog ikke, hvis dispensationen gives midlertidigt i højst tre år. En midlertidig dispensation forudsætter, at der ikke er tale om permanente eller dyre anlæg.

Dispensation i strid med principperne?

Langeland Kommune giver en midlertidig dispensation: Der må holdes ét musikarrangement årligt i 2023-25 på campingpladsen i Rudkøbing. Lokalplanen fastsætter, at området kun må bruges til motel, restaurant, campingplads og lejrskole. En virksomhed klager over dispensationen til Planklagenævnet.

En kommune må som udgangspunkt ikke dispensere i strid med lokalplanens principper – herunder anvendelsesbestemmelserne. Men det er tilladt, hvis der er tale om en midlertidig dispensation på højst tre år, fastslår Planklagenævnet.

Ingen midlertidig dispensation til permanente, dyre anlæg

Der må ikke gives en midlertidig dispensation til anlæg, som ikke kan fjernes igen, til anlæg, som ændrer området permanent, eller til meget dyre anlæg. Men det er der heller ikke tale om i Rudkøbing, konstaterer Planklagenævnet.

Musikarrangementerne forudsætter, at der sættes midlertidig bebyggelse op. Bebyggelsen kan nemt fjernes uden permanent påvirkning af området. Planklagenævnet fastholder kommunens dispensation.

Mere information

Planklagenævnets afgørelse i sagen om musikarrangementerne i Rudkøbing.

Langeland Kommunes lokalplan 40.

Gå ikke glip af nyhedsbrev

Hvis du ikke vil gå glip af artiklerne om Planklagenævnets afgørelser, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her: https://www.carlsensplaner.dk/tilmeld-dig-nyhedsbrev/

Artiklens forfatter og formål

Jeg er arkitekt og har arbejdet som byplanlægger siden 2003. Først i kommunal forvaltning, nu som selvstændig byplankonsulent hvor jeg laver lokalplaner for kommuner og udviklere. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en hånd til en lokalplan.

Planklagenævnets afgørelser er lange og detaljerede. Jeg læser afgørelserne for at bliver klogere selv: Hvordan undgår vi kommunal planlægning, som bliver underkendt i Planklagenævnet? Jeg deler min læsning for at give dig et hurtigt overblik over indholdet, som jeg ser det. Det er ikke en juridisk tolkning, autoriseret af nævnet. Hvis du vil vide præcist, hvad nævnet har skrevet, så klik på linket ovenfor.

Share Post :

More Posts

Skriv et svar