Skal garagen til sommerhuset regnes med i bebyggelsesprocenten?

Garagen til et sommerhus skal ikke regnes med i bebyggelsesprocenten, vurderer Hjørring Kommune med henvisning til bygningsreglement for småhuse 1985. Kommunen får medhold af Planklagenævnet. Når bebyggelsesprocenten skal beregnes, tager man som udgangspunkt i beregningsregler, som var gældende, da lokalplanen blev vedtaget.

Bliver bebyggelsesprocenten overskredet?

Hjørring Kommune giver byggetilladelse til et sommerhus med overdækning og garage. Projektet er i overensstemmelse med lokalplan 4.7.0.0, vurderer kommunen. En nabo og grundejerforeningen klager til Planklagenævnet.

Bebyggelsesprocenten bliver overskredet, mener de. Men Planklagenævnet giver dem ikke medhold. Garagen skal ikke regnes med i bebyggelsesprocenten, fastslår nævnet, og så bliver bebyggelsesprocenten overholdt.

Beregningsreglerne i det rigtige bygningsreglement

Når en lokalplan fastsætter en bebyggelsesprocent, skal beregningen som udgangspunkt ske efter beregningsreglerne i det bygningsreglement, som var gældende, da lokalplanen blev vedtaget.

Lokalplan 4.7.0.0 blev vedtaget i 1991, hvor bygningsreglement for småhuse 1985 (BR-S 85) var gældende. I henhold til BR-S 85 skal kun den del af en garage regnes med i bebyggelsesprocenten, som er overskrider 35 m2. Garagen til sommerhuset er 31 m2.

Mere information

Planklagenævnets afgørelse i sagen om sommerhuset i Hjørring Kommune.

Hjørring Kommunes lokalplan 4.7.0.0.

Gå ikke glip af nyhedsbrev

Hvis du ikke vil gå glip af artiklerne om Planklagenævnets afgørelser, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her: https://www.carlsensplaner.dk/tilmeld-dig-nyhedsbrev/

Artiklens forfatter og formål

Jeg er arkitekt og har arbejdet som byplanlægger siden 2003. Først i kommunal forvaltning, nu som selvstændig byplankonsulent hvor jeg laver lokalplaner for kommuner og udviklere. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en hånd til en lokalplan.

Planklagenævnets afgørelser er lange og detaljerede. Jeg læser afgørelserne for at bliver klogere selv: Hvordan undgår vi kommunal planlægning, som bliver underkendt i Planklagenævnet? Jeg deler min læsning for at give dig et hurtigt overblik over indholdet, som jeg ser det. Det er ikke en juridisk tolkning, autoriseret af nævnet. Hvis du vil vide præcist, hvad nævnet har skrevet, så klik på linket ovenfor.

Share Post :

More Posts

Skriv et svar