I mål trods veto

Lokalplan 580 for erhvervsareal i Trekroner Syd: Det stærkt skrånende terræn med mange bindinger skulle bruges til store butikker og mange parkeringspladser. Vejdirektoratet nedlagde veto, men det lykkes at komme i mål med et kompromis

Området mellem jernbanen og Holbæk-motorvejen ved Trekroner Station havde ligget ubebygget hen i årevis. Nu ville kommunen udarbejde en ny lokalplan, som gav mulighed for 110.000 m2 erhvervsbyggeri på sigt og 14.000 m2 store butikker med det samme. Et skrånende terræn var en udfordring. Det var det også at have jernbanen, motorvejen og højspændingsledninger som nærmeste naboer.

Vejdirektoratet nedlagde veto mod lokalplanforslaget, fordi de frygtede, at de nye butikker kom for tæt på en eventuel, fremtidig udvidelse af Holbæk-motorvejen. Det lykkedes kommunen at få strikket et kompromis sammen, så vetoet blev ophævet. Lokalplanen kommer i mål med at lande de store butikker og deres parkeringspladser i det skrånende terræn, samtidig med at fremtidig adgang til endnu ubebyggede arealer bliver fastholdt, og terrænet får en blød afvikling trods store forskelle.

Se Roskilde Kommunes lokalplan 580.

Share: