Boliger i en tidligere administrationsbygning

Previous Project
I hjertet af Albertslund og tæt på stationen lå en tom administrationsbygning på 3 etager. Den havde stået tom et stykke tid. Nu ønskede en udvikler at bruge bygningen til boliger, og samtidig skulle den udvides med til op til 4 nye etager. Det krævede en ny lokalplan.

Administrationsbygningen lå kilet ind mellem Nordmarks Allé og Kanalgaden, Føtex´ og Opstandelseskirken. Med kort afstand til stationen var det oplagt at få ændret bygningens anvendelse, så den kom i brug igen. Og det gav mening at udvide den, fordi det var let at bruge offentlig transport. Bebyggelsen på grunden var dog i forvejen tæt, og bygningen lå tæt på nabobebyggelserne.

Derfor var det vigtigt at fokusere på vejadgang og parkeringspladser til biler og cykler, på brandredning, skyggegener og ikke mindst gode grønne friarealer til beboerne. Omdannelse og udvidelse af en eksisterende bygninger gjorde det også særligt relevant at fastlægge, hvordan facadernes arkitektur skulle udformes med overgange mellem eksisterende og nye elementer.

Carlsens planer udarbejdede lokalplanen som konsulent i tæt samarbejde med Albertslund Kommune og udviklers arkiteter, som har artiklens illustration.

Se Albertslund Kommunes lokalplan 7.15.

Previous Project Share:

Previous Project
Previous Project